Reclamaţii cu aniversare


LOCUINTE - PROIECTE DE CONSTRUCTIEEste vremea colindelor şi a cozonacilor, a vinului fiert şi, aşa cum n-a mai fost cam demult, avem şi zăpadă, elementul care întregeşte peisajul sărbătorilor de iarnă. Mirosul de brad verde a cam dispărut, brazii artificiali au preluat cu succes locul de cinste din casele oamenilor. Ar fi timpul să ne lăsăm pătrunşi până în adâncurile sufletului de magia Crăciunului, de bunătate, de bunăvoinţă, de bucurie..

Descoperim o reclamaţie care nu s-a prea bucurat de atenţie, cel puţin în ultimul an. Undeva în Orăştie, într-o zonă cu blocuri, se poartă sobele pe lemne, ceea ce, la un apartament de bloc este o metodă lipsită de siguranţă. Pe vremuri se construiau blocuri prevăzute cu horn comun pe scară, anume pentru folosirea sobelor. Numai că proprietarii, în dorinţa de-a câştiga spaţiu, le-au dărâmat şi s-a ajuns la soluţia evacuării fumului prin burlane scoase pe la geamuri.

Reclamaţia de care vorbeam se referă la o astfel de situaţie. Semnatarul petiţiei locuieşte într-o astfel de zonă şi este deranjat de fumul care, atunci când aeriseşte, pătrunde în apartament. S-ar fi putut rezolva problema prin amenajarea unui sistem estetic şi sigur de evacuare a fumului de la sobe, desigur o măsură impusă legal de oamenii legii, o măsură care i-ar fi adus reclamantului libertatea absolut firească a fiecărui cetăţean de-a-şi aerisi apartamentul fără ca să fie inundat de mirosul neplăcut de fum.

E vremea colindelor şi a cozonacilor… şi a bunăvoinţei… Este vremea ca oamenilor să li se rezolve problemele, cu atât mai mult cu cât reclamaţia se află la ceas aniversar – împlineşte un an. Nu e cazul acum să spunem „La mulţi ani !”, ne-am fi bucurat dacă nu s-ar fi ajuns la această vârstă care, pentru o reclamaţie, poate fi considerată venerabilă.

Virgil-Liviu Sabău

miercuri, 12 decembrie 2012

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s