Scrisoare deschisă adresată părinților


   Dragi părinți,nenumit

    Îmi permit să vă scriu prin intermediul acestei publicații, deoarece știu câte probleme aveți acasă, cât vă este de greu cu toate și de aceea, vreau să vă întind o mână de ajutor! Poate că sună prea pretențios, dar chiar asta aș vrea să fac. Se pare că lumea în care trăim acum nu a fost lumea noastră. Să fim realiști: cei născuți înainte de 1989, am avut altă educație, oamenii se îmbrăcau altfel, nu erau atâtea calculatoare. De internet cine a pomenit? Sau de muzica asta, ce ziceți? Toate ne surprind și încercăm și noi să ne adaptăm. Unii cred că dacă oferim tot ce ne-a lipsit nouă copiilor noștri ne-am făcut datoria față de ei. Alții cred că dacă îi ținem din scurt, așa cum ne-au ținut pe noi părinții, îi educăm cum trebuie. Și constatăm adeseori că după ce depunem eforturi consistente să ne înțelegem cu ei, ajungem să plângem…

Nu trebuie să uităm și că greșelile din trecutul nostru afectează viitorul copiilor noștri, dacă acesta nu a fost asumat așa cum trebuie: adică recunoscut, mărturisit prin Sfânta și măreața Taină a Spovedaniei, îndreptat și cât se poate, greșelile să fie evitate să mai apară iarăși în viață. Este foarte important! În Biblie este și zicala atât de pertinentă: părinții au mâncat aguridă iar copiilor li s-au strepezit dinții.

Am zis că vreau să vă ajut. În primul rând inoculându-vă (dacă îmi permiteți acest cuvânt) adevărul că fără o relație vie cu Dumnezeu, societatea noastră, adică familiile noastre, adică relațiile dintre părinți și copii, vor merge la vale. De aici trebuie început. Dumnezeu să fie prioritatea zero. Nu banii europeni, nu strategiile naționale, nu locurile de muncă. Ci Dumnezeu. Și mă gândeam că Acest Dumnezeu poate să fie vestit și descoperit și în funcție de contextul vieții noastre. Adică, indiferent cum ar trăi lumea, indiferent ce muzică se mai inventează sau câte descoperiri tehnice modifică stilul nostru de viață, Dumnezeu găsește mijloace de revelare pentru oameni. Și oamenii – indiferent de ei – au nevoie de El.

Vă propun, apoi, să dați copiii pe mână noastră. Ce ziceți? Cred că vă e greu. Dar, de ce nu? Dacă încă nu ați aflat, am deschis un centru, la parterul clădirii Protopopiatului din Orăștie, peste drum de Catedrală, unde facem diferite activități: muzică instrumentală, muzică voce, film, teatru, handmade (tot felul de lucruri făcute cu mâna), meditații la fizică, mate, italiană, engleză prin joacă… Toate le facem datorită unor tineri inimoși care își lasă lucrul lor și gratuit vin să se întâlnească cu copiii voștri pentru a le împărtăși din experiența lor dar și pentru a-i educa în spiritul credinței creștine, al respectului reciproc, dar și în spiritul muncii și al creativității, unde copiii să-și descopere și să folosească darurile pe care Dumnezeu prin intermediul dumneavoastră le-a sădit.

Aveți încredere?

PS: Sloganul nostru este: Fii în Centru! Acolo trebuie să ajungem.

Cu drag, părintele vostru,

Narcis Terchet, protopop

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s