Apocalipsa la români


Suntem in data de 21 decembrie, anul Domnului nostru 2012. Ziua cea mare a sosit. Mult trâmbiţata Apocalipsă, a trecut de vămile de la intrarea în ţară şi ne bate la uşă.

    Redactorii de la ziarul Vorba, publică primul număr al ziarului. Să fie acesta începutul sfârșitului?

   Acum vorbind puţin serios, tema sfârșitului lumii e veche de când lumea şi începând cu anul 2000 apocailpsaam tot trăit cu spaima că la anu’ se termină totul. Am putea să scoatem un almanah anual de prostit proştii „Sfârşitul lumii, Ediţia Mayaşa”. Şi, de fiecare dată când se mai descoperă câte-un papirus mai vechi decât lumea pe care este anunţat sfârşitul lumii, pac! mai facem un concert, un party sau un festival (aţi observat cum fiecare eveniment de o seară este un festival?!). Putem scoate acţiuni de Marketing şi PR chiar mişto din asta, nu credeţi?

Am pregătit zece aleneate, care îşi propun să zugrăvească  o  imagine de ansamblu a societăţii româneşti în zilele premergătoare fatidicului eveniment.

Mass media freamătă. Ediţii speciale  peste ediţii speciale. O bătălie cruntă se dă pentru exclusivităţi. Dan Diaconescu (OTV): „Doar la OTV puteţi urmări Apocalipsa în 3D. Trimiteţi un mesaj şi prindeţi unul din puţinele locuri in primele rânduri”. George Buhnici (Pro Tv): „Apocalipsa a intrat în ţară pe la Vama Nădlac, dar e prinsă în ambuteiajul de la ieşirea din Arad din cauza unei căruţe parcată neregulamentar pe partea carosabilă”. Mihai Gâdea (Antena 3): „Apocalipsa este rodul unei politici de dezinformare, condusă din umbră de baronii PDL”.

Maneliştii se bat în hituri dedicate duşmanilor şi sfârșitului lumii. Adi Minune: „Of apocalipsa mea”, Adi de la Vâlcea: „Apocalipsa mea minte nu are”, Florin Salam: „Doamne vine-apocalipsa, O să moară toți dușmanii. Si nici n-o sa le simt lipsa… Trece viața, trece anii! ”

Pe stradă, în cafenele, la telefon, toţi se întreabă: „ce faci de apocalipsă”

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie: „Locuitorii e obişnuiţi cu imaginile apocaliptice, deci e pregătiţi pentru ce vine şi dacă nu ştie să caute pe Goagăl”.

Cluburile din marile oraşe pregătesc petreceri peste petreceri. În localităţi cu renume ca Milcoiu, Fundulea şi Baicoi se organizează mese festive după principiul „mănâncă cât poţi şi ce vrei că oricum crăpi”.

În Vaslui, tradiţionala asanare a vecinului s-a mutat de pe data de 24 decembrie pe 21 decembrie. Vasluienii nu vor să fie prinşi de apocalipsă nerespectând datinile străbune.

Bisericile sunt luate cu asalt. Ca să poată face faţă valului de păcătoşi cuprinşi subit de dorinţa de a le fi iertate păcatele, preoţii spovedesc şi grupuri de câte 10 persoane.

Mircea Badea declara: „Pușca mea. Eu v-am zis”

Tabloidele vuiesc: Cancan: „Fuego a recunoscut ca e gay. Află în patul cui îşi petrece sfârşitul lumii”, Libertatea: „Ce gagica şi-a tras Bote, păcat că în  10  minute o  să crape”,  Antonescu este filmat cu camera ascunsă în timp ce îi spune lui Ponta „mă doare-n cur, eu nu mă trezesc pentru nimic în lume. Vreau să fiu odihnit când vine sfârşitul”.

Ultimul titlu al celor de la Pro Sport „Mori prost dacă nu dai like şi share la articolul ăsta”.

Acest articol este un pamflet şi ar trebui tratat ca atare.

Să ne citim cu bine şi după apocalipsă, Raul Poenar!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s