Crǎciunul prea sfânt


0    Crǎciunul este magic, ne aduce linişte şi pace în suflet, aduce iarna cu primii fulgi de nea, aduce colinda în casele noastre.

Deşi iarna nu şi-a aşternut covorul de steluţe argintii, colindele pǎşesc pe cǎrarea magilor conduşi de steaua luminoasǎ, picurând în sufletele fiecǎruia câte un strop de bucurie; e bucuria Naşterii Pruncului Sfânt. Îngerii poartǎ din casǎ în casǎ cetele de colindǎtori pentru a vesti marea minune, pentru a umple inimile tuturor.

Acum este perioada în care dǎruim şi primim iubire şi cǎldurǎ sufleteascǎ. Este vremea când Isus bate la poarta inimii, iar noi ne vom deschide larg porţile sufletului pentru a-l primi cu toatǎ credinţa şi evlavia ca sǎ ne fie stâlp şi acoperǎmânt, nǎdejde şi mântuire, izbǎvire şi fericire pânǎ la sfârşitul vieţii.

Casele miroase-a cozonaci şi-a scorţişoarǎ. Mama, împletind colǎcei de o mireasmǎ dulce şi amarǎ, ne aminteşte cǎ Isus s-a nǎscut într-o iesle sǎracǎ.

Dar bradul, bradul îşi scuturǎ arginturi, aducându-ne în jurul lui şi amintind de obiceiurile strǎvechi, venite spre noi dintr-o lume îndepǎrtatǎ a legendelor ce vorbesc despre Naşterea Fiului lui Dumnezeu–un testament de suflet şi de credinţǎ.

Crǎciunul prea sfânt ne apropie unii de alţii, ni-l aduce pe Moşul, cel cu barba albǎ, purtat pe o razǎ de sania trasǎ de ai sǎi reni. El nu-i uitǎ pe pruncuşori, aducându-le în dar tuturor aurul credinţei, smirna nǎdejdii şi tǎmâia dragostei cǎci numai atunci Isus se va naşte cu adevǎrat în inimile noastre.

Crǎciun fericit!

Mihuţ Ştefania, clasa a VI-a

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s