Mesaje de Crăciun din partea comunităților creștine


Iubiți frați și surori în Cristos Domnul

  Se apropie Sărbătoarea Nașterii Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Cristos.AngelChildrenVintage-GraphicsFairy

În acest timp ce a mai rămas este bine să medităm acest lucru, gândindu-ne că foarte mulți creștini se aseamănă cu pomii de Crăciun, care nu au roade. Ei sunt morți sufletește dar agață pe ei foarte multe podoabe. In loc de roade, care sunt virtuțile, ei scot în evidență podoabe false ale unei evlavii prefăcute.

Dar trebuie să știm că Mântuitorul Isus Cristos nu dorește să aibe ucenici pomi de Crăciun, ci El dorește ca ucenicii Săi să fie pomi roditori. Roadele Spiritului sunt: dragostea, credința, blândețea, indelunga- răbdare, înfrânarea. Atunci când creștinul aduce aceste roade, nu mai este un pom mort de Crăciun, bun de aruncat în foc, ci un pom infrunzit plin de roade.

Roadele Spiritului omul le dobândeste prin credință și prin lucrarea faptelor bune, aplecându-se asupra nevoilor aproapelui fără a aștepta ceva ca recompensă. Bunătatea,  blândețea, facerea de bine trebuie să fie sădite în firea noastră și de aceea ele trebuiesc înfăptuite nu pentru a primi ceva în schimb ci doar pentru că în felul acesta omul poate fi într-adevăr întreg și frumos și bine plăcut lui Dumnezeu.

Iată se apropie marea sărbătoare a nașterii Domnului Iisus și vedem cum toată lumea vorbește despre crăciun și mai puțin de evenimentul cel mai important al creștinismului.

Toată lumea se gândește la un moș gras și roșu în obraji, îmbrăcat în roșu și plin de cadouri și prea puțini mai iau aminte la adevărata sărbătoarea a creștinilor – Nașterea Scumpului nostru Mântuitor! ( Lumina Faptelor Bune, blog părintelemarius)

De sfânta Sărbătoare a Nașterii Scumpului nostru Mântuitor să deschidem ușa pentru oaspeți dragi, și inima pentru sperantă bucurie și lumină. Să fim mai buni și să privim înainte cu încredere, știind că dacă avem credință, drumul din fața noastră va fi presărat cu împliniri.

Fie ca Nașterea Domnului să vă lumineze sufletele și casa, să aveți parte de sănătate, belșug și fericire!

Un an nou fericit cu binecuvantare!

Pr. Silviu Lucian BINDEA

Protopop roman unit de Orăștie

Fiul lui Dumnezeu vine a Se naște în Betleemul Iudeii și împlinește așteptările tuturor profeților Vechiului Legământ. Deschide-I inima ta călduroasă care așteaptă această întrupare dumnezeiască, chiar dacă tu, omule, încă nu ți-ai dat seama de acest dor!  

    Sunt protopopul Narcis Terchet și în numele Protopopiatului Ortodox Român din Orăştie, rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască tuturor creștinilor din Orăștie și împrejurimi, precum și tuturor celor plecați departe, peste hota


Pr. Narcis Terchet
re, multe binecuvântării, mângâieri și împliniri?

Protopop Ortodox de Orăștie

Stille Nacht, Heilige Nacht – Noapte de vis, timp preasfânt… 

    Astfel începe o  cunoscută colindă, care vrea sa amintească, că în ajunul Crăciunului în liniștea unei 

Felicitari_Copii_la_semineu_Felicitari_Craciun

nopți neprietenoase, într-o lume în care fiecare s-a îngrijit de propria sa casă și famil

ie, Fiul Lui Dumnezeu a venit pe pământ. A fost văzut doar de câțiva oameni, care

 au fost înștiințați prin mesageri deosebiți – îngerii din cer care au cântat în cor – slavă sus în ceruri și pace pe pământ.

    Și noi suntem ocupați de multe pregătiri, cumpărături, avem griji de tot felul, masa de crăciun abia dacă o mai putem plăți. Fie ca în aceste zile să ne eliberam de toate aceste lucruri și s

ă găsim în colindele de crăciun și în cuvântul biblic despre nașterea Domnului ușa acelui grajd din Betleem, ca și noi să parcurgem 

ca niște pelerini drumul


 din lumea întunecată la lumina, care a venit prin Hristos. Acolo ne putem găsi pacea și liniștea sufleteasca, aici s-a produs minunea Crăciunului. Fie ca Dumnezeul cel Mare în acest timp preasfânt să fie bine primit în căminele creștinilor din Orastie.

Sarbatori fericite! Fröhliche Weihnachten!

La multi ani! Ein gesegnetes Neues Jahr!

BISERICA EVANGHELICĂ C.A. (CONFESIUNE AUGUSTANĂ)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s