Pios omagiu


   Împlinirea a 23 de ani de la Revoluţia din 1989 a fost marcată, sâmbătă, printr-un ceremonial desfășurat în fața monumentului Eroilor Revoluției din Municipiul Orăștie. Un ceva nedeslușit mă face să-mi amintesc de un titlu citit pe coperta unui ziar, de altfel ziarele din ultima vreme abundă în știri de genul acesta, readu titlul așa cum a fost scris:„SRI a ridicat un monument în locul în care au fost ucişi „teroriştii” din Decembrie 89. Grupul USLA, condus de Gheorghe Trosca, a fost măcelărit l a  ordinul  generalului  Nicolae  Militaru”

    Sentimentul de incertitudine lăsat în 23 de ani asupra celor petrecute atunci, vaga impresie a clasei adusă la defilare, ceva-mi face capul să vâjâie, lăsând loc titlurilor de ziar.

 

pios-omagiu

     Revoluţia română a fost parte a unui proces istoric, care a schimbat faţa relaţiilor internaţionale în general. S-a prăbuşit un sistem la scară internaţională, fosta URSS, ţările aşa zis socialiste din zona noastră, numai că spre deosebire de alte ţări România a fost nevoită să plătească cu jertfe de sânge această schimbare.

     Factorul motor al Revoluţiei române, şi la Timişoara şi la Bucureşti şi în alte oraşe, au fost tinerii, tinerii de atunci au devenit oamenii maturi de astăzi, unii cu mai bune, alţii cu mai puţin bune, dar este generaţia de sacrificiu, care şi-a dat tributul său. Noile generaţii sigur că încep să uite, intră în istorie ceea ce s-a petrecut acum 23 de ani, dar a menţine flacăra şi spiritul revoluţiei române este datoria tuturor generaţiilor, şi a celor care au participat atunci la acest proces de schimbare şi a celor care vin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s