medicul din natură


Ceaiul de anghinare

Ceaiurile din plante sunt cunoscute pentru beneficiile și proprietățile curative asupra organismului uman. Ceaiul de anghinare este unul dintre cele mai eficiente,ideal pentru consumul zilnic.

Ce este anghinarea?

Anghinarea este o legumă populară în special în partea de sud a Europei. Are un conținut ridicat de vitamine și minerale și poate fi consumată oricând. Este o sursă importantă de carbohidrați,antioxidanți și proteine. Efectele sale curative se datorează unei substanțe active,numită cinarină,un glicozid bogat în potasiu,care are numeroase efecte asupra organismului uman.

Ceaiul de anghinare.

Este un ceai foarte sănătos,conține o cantitate ridicată de vitamine și minerale. Nu conține cofeină,are gust amar.

Ceaiul de anghinare întărește sistemul imunitar,prevenind infecțiile. Prezintă proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii.

Frunzele de anghinare prin conținutul ridicat în antioxidanți, luptă împotriva a multor tipuri de cancer. De asemenea ceaiul de anghinare are un efect tonifiant asupra organismului.

Ceaiul de anghinare este bun în tratarea bolilor hepatice și cardiovasculare,eliminând excesul de colesterol și de toxine. Deoarece este benefic pentru ficat,ceaiul de anghinare reduce și efectele nocive ale alcoolului. Persoanele care suferă de diabet pot consuma ceaiul neîndulcit. Acest ceai reduce și stabilizează nivelul de zahăr din sânge. Ceaiul de anghinare mai este indicat și în tratarea indigeștilor și a unor afecțiuni gastrointestinale și biliare. Ceaiul de anghinare reduce excesul de grăsime din organism și conferă sațietate. De aceea este indicat persoanelor care vor să slăbească.

Pentru prepararea ceaiului,este necesar o linguriță de plantă la o cană de 250 ml cu apă fiartă. Se lasă la infuzat 3-5 minute,după care se strecoară. Este indicat a se consuma 2-3 căni de ceai zilnic. Claudiu Nicolae Șimonați

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s