Mesajul de Crăciun "Urbi et Orbi"


foto-01

  „Dacă pacea nu reuşeşte să se instaureze definitiv, acest lucru se întâmplă doar din cauza lipsei solidarităţii, a înţelegerii reciproce şi a colaborării dintre popoare. Poate că ne cuprinde teama din cauza faptului că ne închidem inimile în relaţia cu Dumnezeu. Dar iată evenimentul care alungă acest gând întunecat, iată speranţa care învinge teama – adevărul a răsărit! Dumnezeu s-a întrupat!”, a reamintit Papa Benedict în mesajul de Crăciun „Urbi et Orbi” (adresat „Oraşului Roma şi lumii”), conform ziarului Corriere della Sera.

  „În Isus Cristos, dragostea şi adevărul s-au îmbinat în mod real, dreptatea şi pacea s-au îmbrăţişat; adevărul a răsărit din pământ, iar dreptatea a coborât din cer. Da, este un pământ bun, un pământ sănătos, eliberat de orice egoism şi de orice izolare. Iar acest pământ există şi astăzi, în 2012, există speranţă în lume, o speranţă adevărată, chiar şi în momente şi situaţii mai dificile”, a declarat Papa Benedict al XVI-lea în discursul de Crăciun.

  „Este nevoie de colaborare pentru binele comun; este necesar să reflectăm la ierarhia de valori atunci când luăm deciziile cele mai importante. Trebuie să fim solidari şi să îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie!”.

Din discursul Papei Benedict al XVI-lea

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s