La pupat de moaşte


Duminica, 4 octombrie. Azi prăjeam peste, cu ușa deschisa la apartament ca sa nu-mi afum astela-maincarpeta cu Răpirea din Serai, şi trăgeam cu urechea la știri. Când colo, ce aud? Marțea viitoare se aduc moaștele sfintei…aaa… n-am înțeles ce sfântă, dar ideea e ca se aduc niște moaște la catedrala de pe deal. Doamne, îți mulțumesc! Or să ne dea sarmale gratis! Trebuie să mă duc!
Luni, 5 octombrie. Azi am început un program de tonifiere şi fortifiere în vederea pelerinajului meu de marți la sarmale, pardon, la moaște. Trebuie să fiu in cea mai bună formă, ca să am putere să-i înghiontesc si să-i împing pe ceilalți credincioși care ar putea să-mi stea in cale. Așa că m-am înscris la sală, la un program de cardio combinat cu tae bo. Instructorul a cam strâmbat din nas când i-am zis că am 68 de ani, dar când i-am ars o palmă prietenească peste spinare, a înțeles că pot face fată cu brio antrenamentelor.
Marți, 6 octombrie. Azi mi-am cumpărat niște vitamine Centrum, un tub de unguent anti-artrită si niște ciorapi medicinali negri, decenți. De asemenea, de la magazinul sălii de fitness mi-am luat niște batoane proteice si un borcan imens cu praf de proteine. Mai sunt mai puțin de 5 zile pană la marele eveniment si mi-am propus să beau shake-uri de proteine ca să-mi întăresc musculatura. Se anunța aglomerație mare!
caineMiercuri, 7 octombrie. Când am ieșit de la sala de fitness, am văzut pe un stâlp un anunț pentru cursuri de actorie. Mi-am dat seama că pelerinajul meu va fi televizat si că trebuie să dau bine pe sticlă, așa că am sunat si m-am programat la o ședință. A fost extraordinar! Am învățat cum să răcnesc convingător „Mi-e rău! Oameni buni, nu mai împingeți!”, cum să-mi dau ochii peste cap artistic, cum să leșin si să cad elegant fără să mă lovesc si cum să dau interviuri la țevi când or să mă întrebe ăia de ce mi s-a făcut rău. Mi-am pregătit si discursul. „Nu mai exista frică de Dumnezeu! Oamenii sunt răi si m-au împins pană am rămas fără aer!” + păr răvășit si lacrimi in ochi. O să iasă minunat!
Joi, 8 octombrie. Oare cu ce ar trebui să mă îmbrac? Ultimele haine anti-sfâșiere mi-au fost distruse la inaugurarea bisericii din cartier. Moșul ăla nenoroc…, pardon, Doamne, știu că nu e frumos să vorbesc urat, dar moșul ăla cred că știa karate, altfel nu înțeleg cum de m-am trezit in patru labe chiar înainte sa ajung la cazanul cu fasole, cu baticul peste ochi. A ierta e creștinește, dar eu n-am să-l iert niciodată!
Vineri, 9 octombrie. Cred că o să-mi cumpăr o pereche de pantofi de-ăștia, Naic, parca așa l-am auzit pe fi-miu zicând. Sau mai bine ii împrumut pe ai lui, n-o să-si dea seama că ii lipsesc câteva ore. Da, așa o sa fac. Tot el parca zicea si “Doar fă-o”, așa ca de ce nu, mai ales daca e in numele Domnului. Ciudat, de când beau shake-urile alea de proteine mi s-au umflat mușchii si sunt excitată tot timpul. Ptiu, necuratule, fugi de lângă mine, eu mă pregătesc pentru un eveniment pios, da? Sâmbătă, 10 octombrie. Azi am avut ultimul antrenament. L-am bătut pe instructor de i-a sunat apa-n cap, in timp ce strigam „Oameni buni, nu mai împingeți!!!”. La final l-am convins pe altul să-mi arate o mișcare de placare a adversarului ca la rugby. Acum sunt, in sfârșit, pregătită pentru ziua cea mare! Mai am nevoie doar sa-mi fac rost de un scăunel.
Duminica, 11 octombrie. Azi a fost o zi măreața! M-am trezit de la ora 3 dimineața, m-am încălțat cu adidașii lui fi-miu, mi-am luat scăunelul si m-am postat la coadă la moaște. Se știe că o coada este cea mai buna rețea de socializare si nu pierd niciodată ocazia să mă așez la una sau chiar să formez eu una. Mda, din păcate, au fost câțiva concurenți care au venit înaintea mea. Data viitoare o să mă trezesc la 2 si o să fiu prima, ca atunci la coadă la bilete la revelionul lui Vanghelie. Vai, ce amintiri frumoase! Am făcut si lista! Mi-aduc aminte că i-am dat si un upercut unei muieri cu tupeu care a vrut sa se bage in fata mea. Cică era in cârje, dar am văzut eu cum le-a aruncat după ce a luat biletele si s-a dus in grabă la o coadă la medicamente unde venea televiziunea si trebuia sa leșine cineva. Dar să nu divagăm. Am stat 7 ore la coada, mișcând-mi scăunelul pe măsura ce lumea înainta. A fost si o slujbă, dar n-am auzit nimic pentru că eram prea departe, tanti Lenuța povestea câți mici a băgat in ea la un eveniment electoral din parcul Izvor, iar o țiganca vindea flori si semințe in gura mare. Însă importanta e credința interioară, nu? Pe la 12, când coada a ajuns in curtea catedralei, lucrurile au scăpat ușor de sub control. Lumea a început sa freamăte. Cineva mi-a dat un șut la scăunel si m-am moaste_17693800trezit bâjbâind pe jos după ochelari. I-am găsit si apoi i-am aplicat nesimțitului o lovitura fulger învățata la tae bo. Individul a început să urle „Oameni buni, nu mai împingeți!” Asta m-a enervat groaznic. Păi era replica mea! I-am dat un cot in gură si l-am redus la pioșenie si respect, apoi am profitat de uluirea lui si m-am băgat in fată. Am apucat să pup ceva, nu mai țin minte dacă erau moaștele sau poșeta unei cucoane care mă călca peste Naic cu tocurile cui, dar ideea e că apoi m-am trezit la o altă coadă, cea pentru sarmalele cu mămăliguță. Aici s-a văzut cat de mult a contat investiția mea in fitness, actorie, medicamente si batoane proteice. Practic, devenisem imună la durere si nu mai țineam cont de îmbrânceli si ghionturi. Pe la mijlocul cozii, am tras aer in piept si mi-am ținut respirația pană m-am învinețit, apoi m-am întins pe jos strigând cat mă țineau puterile „Leșin! Leșin!”. Am fost scoasă imediat afară din coadă, o asistenta drăguță mi-a dat apă si un aspacardin, iar o alta doamna binevoitoare mi-a adus si o porție dublă de sarmale pe care le-am mâncat lejer, in cortul de prim ajutor, nu ca fraierii care se călcau in picioare la coadă. Ei, cam asta e. Abia aștept să se mai organizeze vreo pupare de moaște, ceva. Si fi-miu nu s-a prins că i-am împrumutat Naichii. Vedeți ce-înseamnă să fii un om credincios!!!?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s