Spitalul din Orăștie prins în tăvălugul datoriilor


În ziarul de mâine avem un articol privitor la spital, dar se vede că vremea și vremurile ne-au luat-o înainte, Directorul
Spitalul din Orăștie  și-a înaintat demisia!
Spitalul din Orăștie prins în tăvălugul datoriilor?4-dr-Dan-Mihail-Sechi-spital-orastie-2

La jumătatea lunii trecute scriam despre problemele Spitalului Municipal Orăștie, menționând atunci lipsa banilor și posibila acutizare a actualelor probleme. La nivel de unitate spitalicească, nu s-a reușit corectarea structurii de personal moștenite în care personalul non-medical – e drept, prost plătit – are o pondere foarte mareSistemul spitalicesc este încă extrem de rigid, în ciuda faptului că finanțarea se face în formula plată-per-servicii. Urgența numărul unu la nivel de unitate este totdeauna acoperirea salariilor. Spitalul Municipal Orăștie, cu circa 36.000 lei „Am avut, la sfârșitul anului trecut, trei spitale cu arierate, respectiv Spitalului Municipal Vulcan, cu datorii de aproximativ 900.000 lei, Spitalul Orășenesc Hațeg, cu peste 440.000 lei si Spitalul Municipal Orăștie, cu circa 36.000 lei, declară Lăcrămioara Uibariu, director relații contractuale în cadrul CJAS Hu


Primarul municipiului Orăștie, domnul Ovidiu Bălan declara pentru Radio Color:
nedoara.

„Este o situație de criză din care trebuie să ieșim, spitalul are până la acestă dată datorii de peste zece miliarde lei vechi, are arierate de trei miliarde șapte sute și până la sfârșitul lui martie vor fi opt miliarde jumătate, bani care trebuie puși jos, dacă nu ne vor fi blocate conturile.
Nu suntem la momentul în care se căută vinovați, acum trebuie să găsim soluții”.
Deși am fost la Spitalul municipal pentru a cere detalii am fost amânați pe altă dată spunându-ni-se: „nu e
ste momentul”.

În articolul precedent Vorbeam despre situația tot mai gravă din spitalul Orăștie, despre lipsa de medicamente și bani prost gestionați, acum primim, pe surse, răspunsul „Spitalul din Orăștie, nu mai are director, medicul Dan Mihail Sechi , a demisionat.

Scriam atunci reproducând cuvintele fostului manager: „Spitalele mici din România au dureri comune: lipsa banilor şi totodată, funcţionarea la limita de avarie, prin contractele „sângerânde“ încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate. Nici la Spitalul Municipal Orăştie nu se stă pe roze, dar conducerea de aici se zbate pentru proiecte de investiţii şi mai ales, pentru servicii medicale cât mai bune. Sperăm să nu ajungem ca și unele spitale în care ești nevoit să vi din prima zi de internare cu minimul necesar de medicamente, siringa și tifonul ”

Vom reveni!

Reclame

3 gânduri despre &8222;Spitalul din Orăștie prins în tăvălugul datoriilor&8221;

  1. Pingback: Spitalul din Orăștie | VORBA

  2. Minciuni ale PRIMARULUI din Orastie , pentru a masca situatia limita si inacapaciatea sa si a a acolitilor sai pusi pe functii financiare la Spitalul Municipal Orastie. De ce minte d-l Primar cand ,domnia sa a ordonat un audit intern prin carea a reiesit ca bugetul a fost insuficient, banii au fost folositi corect si personalul cu 50 de persoane sub normativ. D-l Primar a fost la o Sedinta de Consiliu de Administratie a Spitalului si la 2 sedinte de raport de garda a medicilor. Cum poate spune ca nu se discuta cu dansul ? Problema este la d-l Primar si Directorul financiar -contabil (numită politic)care sunt incapabili de a atrage fonduri de la CJAS Hunedoara .De ce nu sunt in stare sa faca un contract pentru spital , asa cum are si spitalul Lupeni?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s