Mesajul premierului Victor Ponta pentru UZPR, la Mangalia


Simpozionul „ Hai acasă – Limba română, patria mea ”, cu participarea unui Victornumăr însemnat de jurnalişti din diaspora, organizat de UZPR, cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism a Guvernului, a început , în cea de-a treia zi , cu prezenţa la lucrări a consilierului primului ministru, domnul Corneliu Vişorianu, care a ţinut , ca mai întâi, să transmită un mesaj al premierului Guvernului României, Victor Ponta, adresat organizatorilor şi participanţilor.

Mesajul premierului Victor Ponta pentru Uniunea Ziariştilor Profesionişti

Onorată asistenţă,
Dragi prieteni,
Vreau să vă mulţumesc pentru invitaţie şi în acelaşi timp să-mi exprim regretul pentru că nu am putut fi astăzi alături de dumneavoastră. Mi-ar fi plăcut să vă transmit personal cât de mult apreciez exemplul de românism pe care îl daţi. Nu sunt cuvinte mari, sunt realităţi cu care dumneavoastră probabil v-aţi obişnuit deoarece fac parte din cotidian. Dar faptul că scrieţi şi promovaţi limba română în afara graniţelor reprezintă un lucru extraordinar atât pentru românii din Diaspora, cât şi pentru noi, cei din ţară.
În primul rând, dumneavoastră le furnizaţi celor care au decis să-şi caute împlinirea peste hotare informaţii utile, prin intermediul cărora ei menţin legătura cu ţara şi îşi formează o imagine despre ceea ce se întâmplă aici. Mai mult, le oferiţi de fapt o parte din România, contribuind la păstrarea identităţii naţionale şi la susţinerea spaţiului limbii şi culturii româneşti pe care românii de pretutindeni îl formează.
În al doilea rând, dumneavoastră, jurnaliştii de limbă română care activaţi în structuri media din afara ţării, sunteţi pentru noi, cei din ţară în general şi pentru Guvern în particular, o sursă importantă de informaţii despre comunităţile româneşti din străinătate. Jucaţi aşadar rolul esenţial al unei curele de transmisie, fiind inevitabil parte a procesului de afirmare a identităţii spiritual româneşti peste hotare.
Iată de ce cred că presa nu poate fi niciodată o ameninţare pentru securitatea naţională. Oricât ar fi de critică la adresa liderilor politici şi a autorităţilor publice, presa este un bun al democraţiei, iar libertatea sa, combinată cu responsabilitatea auto-asumată reprezintă o garanţie a echilibrului în relaţia dintre guvernanţi şi guvernaţi.
În final, aş vrea să felicit Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi pe domnul Doru Dinu Glăvan pentru efortul continuu pe care îl depun pentru promovarea creaţiei jurnalistice de calitate, pentru apărarea libertăţii presei şi a demnităţii ziariştilor, dar mai ales pentru legătura pe care o menţin cu presa de limbă română din Diaspora.
Faceţi un lucru extraordinar pentru jurnalismul românesc şi pentru români în general. Sper ca la următoarea întâlnire pe care o să o organizaţi să pot fi prezent alături de dumneavoastră pentru a vă transmite personal gândurile mele bune, aprecierea şi dorinţa unei colaborări constructive.

Victor Ponta,
Prim-ministru al Guvernului

Sursa: http://uzp.org.ro/mesajul-premierului-victor-ponta-pentru-uzpr-la-mangalia/

Reclame

Un gând despre &8222;Mesajul premierului Victor Ponta pentru UZPR, la Mangalia&8221;

  1. Pingback: Mesajul premierului Victor Ponta pentru UZPR, la Mangalia | VORBA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s